Μερίδες
φαγητού
8
Βαθμός
δυσκολίας
2★
Χρόνος
εκτέλεσης
5′
Χρόνος
ψησίματος
20′-25′
Συστατικά
-
1 κουνουπίδι (1 κιλό περίπου)
-
60 γρ βρόμη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
4 αυγά
-
100 ml σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
-
100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
7-8 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
-
4 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένες
-
100 γρ κίτρινο τυρί, τριμμένο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Πίτσα με βάση λαχανικών
Μέθοδος εκτέλεσης
-
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το σκουπίζουμε. Έπειτα, το ρίχνουμε στο μίξερ ώστε να γίνει πολύ μικρά τρίμματα.
-
Μεταφέρουμε τα τρίμματα από το κουνουπίδι σε ένα μπολ, όπου επίσης προσθέτουμε τα αυγά, τη βρόμη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να “δέσουν” όλα τα υλικά.
-
Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μίγμα της ζύμης ώστε να πάει παντού. Φροντίζουμε το ταψί να είναι τέτοιο ώστε το ζυμάρι να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 6-10 λεπτά ώστε η ζύμη να ροδίσει ελαφρώς.
-
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε τα υλικά με τη σειρά, δηλαδή τη σάλτσα ντομάτας, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, τις φέτες γαλοπούλας, και το τριμμένο τυρί.
-
Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμη 10 – 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
-
Κόβουμε σε 8 κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Διατροφική αξία ανά μερίδα (κομμάτι)
Θερμίδες: 199 kcal
Υδατάνθρακες: 12,2 γρ
Σάκχαρα: 3,3 γρ
Φυτικές ίνες: 3,4 γρ
Λιπαρά: 11,4 γρ
Κορεσμένο λίπος: 3,8 γρ
Πρωτεΐνη: 14 γρ
Σχόλιο διαιτολόγου
-
Gluten-free γεύμα
-
Υγιεινή εναλλακτική του junk food, που βοηθάει στη διαχείριση του σωματικού βάρους
-
Ιδανική επιλογή για παιδιά και μεγάλους που δυσκολεύονται να καταναλώσουν κουνουπίδι