Μερίδες
φαγητού
8

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
20’-25’

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι (1 κιλό περίπου)

  • 60 γρ βρόμη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 4 αυγά

  • 100 ml σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

  • 100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα

  • 7-8 ντοματίνια, κομμένα στα δύο

  • 4 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένες

  • 100 γρ κίτρινο τυρί, τριμμένο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Πίτσα με βάση λαχανικών

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το σκουπίζουμε. Έπειτα, το ρίχνουμε στο μίξερ ώστε να γίνει πολύ μικρά τρίμματα.

  2. Μεταφέρουμε τα τρίμματα από το κουνουπίδι σε ένα μπολ, όπου επίσης προσθέτουμε τα αυγά, τη βρόμη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να “δέσουν” όλα τα υλικά.

  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μίγμα της ζύμης ώστε να πάει παντού. Φροντίζουμε το ταψί να είναι τέτοιο ώστε το ζυμάρι να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.

  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 6-10 λεπτά ώστε η ζύμη να ροδίσει ελαφρώς.

  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε τα υλικά με τη σειρά, δηλαδή τη σάλτσα ντομάτας, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, τις φέτες γαλοπούλας, και το τριμμένο τυρί.

  6. Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμη 10 – 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

  7. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Διατροφική αξία ανά μερίδα (κομμάτι)

Θερμίδες: 199 kcal

Υδατάνθρακες: 12,2 γρ

Σάκχαρα: 3,3 γρ

Φυτικές ίνες: 3,4 γρ

Λιπαρά: 11,4 γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,8 γρ

Πρωτεΐνη: 14 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
8

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
20′-25′

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι (1 κιλό περίπου)

  • 60 γρ βρόμη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 4 αυγά

  • 100 ml σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

  • 100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα

  • 7-8 ντοματίνια, κομμένα στα δύο

  • 4 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένες

  • 100 γρ κίτρινο τυρί, τριμμένο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Πίτσα με βάση λαχανικών

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το σκουπίζουμε. Έπειτα, το ρίχνουμε στο μίξερ ώστε να γίνει πολύ μικρά τρίμματα.

  2. Μεταφέρουμε τα τρίμματα από το κουνουπίδι σε ένα μπολ, όπου επίσης προσθέτουμε τα αυγά, τη βρόμη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να “δέσουν” όλα τα υλικά.

  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μίγμα της ζύμης ώστε να πάει παντού. Φροντίζουμε το ταψί να είναι τέτοιο ώστε το ζυμάρι να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.

  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 6-10 λεπτά ώστε η ζύμη να ροδίσει ελαφρώς.

  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε τα υλικά με τη σειρά, δηλαδή τη σάλτσα ντομάτας, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, τις φέτες γαλοπούλας, και το τριμμένο τυρί.

  6. Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμη 10 – 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

  7. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Διατροφική αξία ανά μερίδα (κομμάτι)

Θερμίδες: 199 kcal

Υδατάνθρακες: 12,2 γρ

Σάκχαρα: 3,3 γρ

Φυτικές ίνες: 3,4 γρ

Λιπαρά: 11,4 γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,8 γρ

Πρωτεΐνη: 14 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

Παρόμοιες Συνταγές