![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages1.png)
Μερίδες
6
(6 κεφτεδάκια/ η κάθε μερίδα)
![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages4.png)
Βαθμός
δυσκολίας
1★
![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages2.png)
Χρόνος
εκτέλεσης
10′
![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages3.png)
Χρόνος
ψησίματος
20′
Συστατικά
- 200g φακές, βρασμένες
- 100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο ή φρέσκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Κεφτεδάκια από φακές
Μέθοδος εκτέλεσης
-
Βράζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τις φακές και τις πολτοποιούμε καλά.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
-
Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, την μουστάρδα και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατέυουμε με τα χέρια.
-
Πλάθουμε περίπου 40 κεφτεδάκια φακής.
-
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλακ και ψήνουμε τα κεφτεδάκια φακής για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Συνδυάστε τα με λίγο γουακαμόλε και σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα/ανα 6 κεφτεδάκια φακής
Θερμίδες: 115 Kcal
Πρωτεΐνες: 5,2 g
Υδατάνθρακες: 23g
Εκ των οποίων σάκχαρα: 2,2 g
Λιπαρά: 0 g
Εκ των οποίων κορεσμένα: 0 g
Φυτικές ίνες: 3,8 g
Σχόλιο διαιτολόγου
-
Χορτοφαγική (vegetarian / vegan) επιλογή & νηστίμιση
-
Παρέχει εξαιρετική ποιότητα φυτικών πρωτεϊνών από τα όσπρια
-
Προσθέστε περισσότερο λεμόνι ή lime, που περιέχει βιταμίνη C η οποία μεγιστοποιεί την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό
-
Ιδανική επιλογή για ελαφρύ γεύμα, μέσα σε μία τορτίγια με λαχανικά και αβόκάντο.