Μερίδες
6
(6 κεφτεδάκια/ η κάθε μερίδα)

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20’

Συστατικά

  • 200g φακές, βρασμένες
  • 100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο ή φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Κεφτεδάκια από φακές

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Βράζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τις φακές και τις πολτοποιούμε καλά.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  4. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, την μουστάρδα και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατέυουμε με τα χέρια.

  5. Πλάθουμε περίπου 40 κεφτεδάκια φακής.

  6. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλακ και ψήνουμε τα κεφτεδάκια φακής για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Πρόταση σερβιρίσματος:

Συνδυάστε τα με λίγο γουακαμόλε και σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα/ανα 6 κεφτεδάκια φακής

Θερμίδες: 115 Kcal

Πρωτεΐνες: 5,2 g

Υδατάνθρακες: 23g

Εκ των οποίων σάκχαρα: 2,2 g

Λιπαρά: 0 g

Εκ των οποίων κορεσμένα: 0 g

Φυτικές ίνες: 3,8 g

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Χορτοφαγική (vegetarian / vegan) επιλογή & νηστίμιση

  • Παρέχει εξαιρετική ποιότητα φυτικών πρωτεϊνών από τα όσπρια

  • Προσθέστε περισσότερο λεμόνι ή lime, που περιέχει βιταμίνη C η οποία μεγιστοποιεί την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό

  • Ιδανική επιλογή για ελαφρύ γεύμα, μέσα σε μία τορτίγια με λαχανικά και αβόκάντο.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
6
(6 κεφτεδάκια/ η κάθε μερίδα)

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20′

Συστατικά

  • 200g φακές, βρασμένες
  • 100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο ή φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Κεφτεδάκια από φακές

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Βράζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τις φακές και τις πολτοποιούμε καλά.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  4. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, την μουστάρδα και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατέυουμε με τα χέρια.

  5. Πλάθουμε περίπου 40 κεφτεδάκια φακής.

  6. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλακ και ψήνουμε τα κεφτεδάκια φακής για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Πρόταση σερβιρίσματος:

Συνδυάστε τα με λίγο γουακαμόλε και σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα/ανα 6 κεφτεδάκια φακής

Θερμίδες: 115 Kcal

Πρωτεΐνες: 5,2 g

Υδατάνθρακες: 23g

Εκ των οποίων σάκχαρα: 2,2 g

Λιπαρά: 0 g

Εκ των οποίων κορεσμένα: 0 g

Φυτικές ίνες: 3,8 g

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Χορτοφαγική (vegetarian / vegan) επιλογή & νηστίμιση

  • Παρέχει εξαιρετική ποιότητα φυτικών πρωτεϊνών από τα όσπρια

  • Προσθέστε περισσότερο λεμόνι ή lime, που περιέχει βιταμίνη C η οποία μεγιστοποιεί την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό

  • Ιδανική επιλογή για ελαφρύ γεύμα, μέσα σε μία τορτίγια με λαχανικά και αβόκάντο.

Παρόμοιες Συνταγές