Μερίδες
φαγητού
6

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
0’

Συστατικά

  • 15 γρ φύλλα βασιλικού

  • 30 γρ παρμεζάνα

  • 35 γρ κουκουνάρι

  • 15 g φουντούκια

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • Χυμό από μισό λεμόνι

  • 50 ml νερό

  • Λίγο σκόρδο, σε σκόνη

  • Λίγο αλάτι

  • Λίγο πιπέρι

Ελαφριά σπιτική pesto

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.

  2. Δοκιμάζουμε, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό εάν θέλουμε το pesto ελαφρώς πιο ρευστό.

  3. Το pesto είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με ζυμαρικά, πάνω σε μία μπρουσκέτα ή ως άλειμμα σε τορτίγια.

  4. Εάν δε χρησιμοποιηθεί άμεσα, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να διατηρηθεί για μία εβδομάδα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα (1 γεμάτη κουταλιά της σούπας)

Θερμίδες: 99 kcal

Υδατάνθρακες: 1.5 γρ

Σάκχαρα: 0.4 γρ

Φυτικές ίνες: 0.9 γρ

Λιπαρά: 9.5 γρ

Κορεσμένο λίπος: 1.6 γρ

Πρωτεΐνη: 3.2 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Πιο ελαφριά από την pesto του εμπορίου

  • Καλή πηγή ασβεστίου λόγω της παρμεζάνας

  • Δίνει νοστιμιά σε ζυμαρικά και μπρουσκέτες χωρίς να αυξήσει πολύ τη θερμιδική αξία του γεύματος, συμβάλλοντας στη διαχείριση του σωματικού βάρους

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
6

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
0′

Συστατικά

  • 15 γρ φύλλα βασιλικού

  • 30 γρ παρμεζάνα

  • 35 γρ κουκουνάρι

  • 15 g φουντούκια

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • Χυμό από μισό λεμόνι

  • 50 ml νερό

  • Λίγο σκόρδο, σε σκόνη

  • Λίγο αλάτι

  • Λίγο πιπέρι

Ελαφριά σπιτική pesto

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.

  2. Δοκιμάζουμε, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό εάν θέλουμε το pesto ελαφρώς πιο ρευστό.

  3. Το pesto είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με ζυμαρικά, πάνω σε μία μπρουσκέτα ή ως άλειμμα σε τορτίγια.

  4. Εάν δε χρησιμοποιηθεί άμεσα, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να διατηρηθεί για μία εβδομάδα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα (1 γεμάτη κουταλιά της σούπας)

Θερμίδες: 99 kcal

Υδατάνθρακες: 1.5 γρ

Σάκχαρα: 0.4 γρ

Φυτικές ίνες: 0.9 γρ

Λιπαρά: 9.5 γρ

Κορεσμένο λίπος: 1.6 γρ

Πρωτεΐνη: 3.2 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Πιο ελαφριά από την pesto του εμπορίου

  • Καλή πηγή ασβεστίου λόγω της παρμεζάνας

  • Δίνει νοστιμιά σε ζυμαρικά και μπρουσκέτες χωρίς να αυξήσει πολύ τη θερμιδική αξία του γεύματος, συμβάλλοντας στη διαχείριση του σωματικού βάρους

Παρόμοιες Συνταγές