Μερίδες
φαγητού
1

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
30′

Συστατικά

• 1/2 φλιτζάνι κινόα
• 6-8 φύλλα σπανάκι
• 6-8 κομμάτια λιαστή ντομάτα
• 4 μανιτάρια champion
• 1/2 κρεμμύδι ξερό
• 1/3 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
• 2 κ.γ. soy sauce
• 1/4 κ.γ. tabasco
• 1 πρέζα αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• 30 γρ κατίκι
• Λεμόνι προαιρετικά

Κρεμώδης κινόα με σπανάκι, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Βάζoυμε την κινόα να βράσει με 1 – 1/2 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά.

  2. Ταυτόχρονα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά να κάψει, απλώνοντάς το με ένα πινέλο.

  3. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, έχοντας κατεβάσει τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή.

  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σπανάκι και τη λιαστή ντομάτα, και ανακατεύουμε.

  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόγια, το tabasco, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  6. Με το που δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να ρουφάει όλα τα υγρά, ρίχνουμε την κινόα με τα υγρά της και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το κατίκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 320

Υδατάνθρακες: 42,8 γρ

Σάκχαρα: 6,8 γρ

Φυτικές ίνες: 4 γρ

Λιπαρά: 11,9 γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,9 γρ

Πρωτεΐνη: 12,3 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Εναλλακτική πρωτεϊνική εκδοχή του σπανακόρυζου ή πρασόρυζου (κινόα αντί για ρύζι).

  • Συνταγή χαμηλών θερμίδων, ιδανική για διαχείριση βάρους.

  • Δροσιστικό πιάτο για το καλοκαίρι.

  • Μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό στο κρέας ή το κοτόπουλο.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
1

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
30′

Συστατικά

• 1/2 φλιτζάνι κινόα
• 6-8 φύλλα σπανάκι
• 6-8 κομμάτια λιαστή ντομάτα
• 4 μανιτάρια champion
• 1/2 κρεμμύδι ξερό
• 1/3 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
• 2 κ.γ. soy sauce
• 1/4 κ.γ. tabasco
• 1 πρέζα αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• 30 γρ κατίκι
• Λεμόνι προαιρετικά

Κρεμώδης κινόα με σπανάκι, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Βάζoυμε την κινόα να βράσει με 1 – 1/2 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά.

  2. Ταυτόχρονα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά να κάψει, απλώνοντάς το με ένα πινέλο.

  3. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, έχοντας κατεβάσει τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή.

  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σπανάκι και τη λιαστή ντομάτα, και ανακατεύουμε.

  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόγια, το tabasco, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  6. Με το που δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να ρουφάει όλα τα υγρά, ρίχνουμε την κινόα με τα υγρά της και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το κατίκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 320

Υδατάνθρακες: 42,8 γρ

Σάκχαρα: 6,8 γρ

Φυτικές ίνες: 4 γρ

Λιπαρά: 11,9 γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,9 γρ

Πρωτεΐνη: 12,3 γρ

Κρεμώδης κινόα με σπανάκι, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Εναλλακτική πρωτεϊνική εκδοχή του σπανακόρυζου ή πρασόρυζου (κινόα αντί για ρύζι).

  • Συνταγή χαμηλών θερμίδων, ιδανική για διαχείριση βάρους.

  • Δροσιστικό πιάτο για το καλοκαίρι.

  • Μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό στο κρέας ή το κοτόπουλο.

Παρόμοιες Συνταγές