Μερίδες
φαγητού
2
Βαθμός
δυσκολίας
1★
Χρόνος
εκτέλεσης
10′
Χρόνος
ψησίματος
15′
Συστατικά
- 250 γρ. βρασμένα παντζάρια (ή 2 μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε μικρούς κύβους)
- 3 κ.σ. γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λίγο σκόνη σκόρδο
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ πράσινο μήλο ή ξινόμηλο
- 8 καρύδια (σπασμένα στη μέση)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Παντζάρια με γιαούρτι και πράσινο μήλο
Μέθοδος εκτέλεσης
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Ιδανικά, τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν την κατανάλωση.
- Στο σερβίρισμα, μπορούμε να γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφική αξία (ανα μερίδα)
Θερμίδες: 284
Υδατάνθρακες: 26,6 γρ
Σάκχαρα: 20,4 γρ
Φυτικές ίνες: 4,7 γρ
Λιπαρά: 19,2 γρ
Κορεσμένο λίπος: 2,6 γρ
Πρωτεΐνη: 5 γρ
Μανιτάρια με σάλτσα ουίσκι
Σχόλιο διαιτολόγου
- Με την προσθήκη γιαουρτιού και καρυδιών, προκύπτει ένα πολύ θρεπτικό αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνη και ευεργετικά ακόρεστα λιπαρά.
- Το παντζάρι περιέχει 88% νερό και βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού.
- Το παντζάρι επίσης διαθέτει καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες και βελτιώνει την απόδοση κατά την άσκηση διότι περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά και νιτρώδη άλατα, τα οποία βελτιώνουν τη ροή του αίματος.