Μερίδες
φαγητού
5

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
15′

Χρόνος
ψησίματος
0

Συστατικά

  • 850 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 μεγάλο αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
  • 1 φλ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια)
  • 1/4 φλ. ελιές Καλαμών (κομμένες σε ροδέλες)
  • 1/3 φλ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. τυρί φέτα (θρυμματισμένη ή σε κυβάκια)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το αγγούρι σε κύβους, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τη φέτα, και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε το dressing στο μείγμα της σαλάτας και σερβίρουμε αμέσως. Αν επιθυμούμε τη σαλάτα πιο δροσερή, την τοποθετούμε πρώτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 386 kcal

Υδατάνθρακες: 33,3 γρ

Σάκχαρα: 7,6 γρ

Φυτικές ίνες: 8,3 γρ

Λιπαρά: 24,1 γρ

Κορεσμένο λίπος: 5,1 γρ

Πρωτεΐνη: 12,1 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Χορτοφαγική (vegetarian / vegan) και νηστίσιμη επιλογή
  • Πλούσια σε φυτικές ίνες
  • Παρέχει εξαιρετική ποιότητα φυτικών πρωτεϊνών από τα όσπρια
  • Προσθέστε περισσότερο λεμόνι, που περιέχει βιταμίνη C η οποία μεγιστοποιεί την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
5

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
15′

Χρόνος
ψησίματος
0

Συστατικά

  • 850 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 μεγάλο αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
  • 1 φλ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια)
  • 1/4 φλ. ελιές Καλαμών (κομμένες σε ροδέλες)
  • 1/3 φλ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. τυρί φέτα (θρυμματισμένη ή σε κυβάκια)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το αγγούρι σε κύβους, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τη φέτα, και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε το dressing στο μείγμα της σαλάτας και σερβίρουμε αμέσως. Αν επιθυμούμε τη σαλάτα πιο δροσερή, την τοποθετούμε πρώτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 386 kcal

Υδατάνθρακες: 33,3 γρ

Σάκχαρα: 7,6 γρ

Φυτικές ίνες: 8,3 γρ

Λιπαρά: 24,1 γρ

Κορεσμένο λίπος: 5,1 γρ

Πρωτεΐνη: 12,1 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Χορτοφαγική (vegetarian / vegan) και νηστίσιμη επιλογή
  • Πλούσια σε φυτικές ίνες
  • Παρέχει εξαιρετική ποιότητα φυτικών πρωτεϊνών από τα όσπρια
  • Προσθέστε περισσότερο λεμόνι, που περιέχει βιταμίνη C η οποία μεγιστοποιεί την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό

Παρόμοιες Συνταγές