Μερίδες
φαγητού
5
Βαθμός
δυσκολίας
1★
Χρόνος
εκτέλεσης
15′
Χρόνος
ψησίματος
0
Συστατικά
- 850 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 1 μεγάλο αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
- 1 φλ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια)
- 1/4 φλ. ελιές Καλαμών (κομμένες σε ροδέλες)
- 1/3 φλ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 φλ. τυρί φέτα (θρυμματισμένη ή σε κυβάκια)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια
Μέθοδος εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το αγγούρι σε κύβους, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τη φέτα, και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το dressing στο μείγμα της σαλάτας και σερβίρουμε αμέσως. Αν επιθυμούμε τη σαλάτα πιο δροσερή, την τοποθετούμε πρώτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Διατροφική αξία (ανα μερίδα)
Θερμίδες: 386 kcal
Υδατάνθρακες: 33,3 γρ
Σάκχαρα: 7,6 γρ
Φυτικές ίνες: 8,3 γρ
Λιπαρά: 24,1 γρ
Κορεσμένο λίπος: 5,1 γρ
Πρωτεΐνη: 12,1 γρ
Σχόλιο διαιτολόγου
- Χορτοφαγική (vegetarian / vegan) και νηστίσιμη επιλογή
- Πλούσια σε φυτικές ίνες
- Παρέχει εξαιρετική ποιότητα φυτικών πρωτεϊνών από τα όσπρια
- Προσθέστε περισσότερο λεμόνι, που περιέχει βιταμίνη C η οποία μεγιστοποιεί την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό