Μερίδες
φαγητού
4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
10’-15’

Συστατικά

  • 250 γρ. μανιτάρια portobello (σε φέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι
  • ⅓ φλ. ουίσκι
  • ⅔ φλ. ζωμό βοδινού ή λαχανικών
  • ½ φλ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι, ελάχιστο προαιρετικά

Μανιτάρια με σάλτσα ουίσκι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά οπότε και προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας ελαφρώς για 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
  3. Σβήνουμε με το ουίσκι, διατηρώντας μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού ή λαχανικών, την κρέμα καρύδας, τη σάλτσα Worcestershire, λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι αφού πρώτα δοκιμάσουμε (καθώς έχει προστεθεί ζωμός και Worcestershire sauce που το εμπεριέχουν).
  4. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 216 kcal

Υδατάνθρακες: 12 γρ

Σάκχαρα: 2 γρ

Φυτικές ίνες: 1,5 γρ

Λιπαρά: 14 γρ

Κορεσμένο λίπος: 7 γρ

Πρωτεΐνη: 3,3 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Νηστίσιμη συνταγή, για χορτοφάγους ή vegan (με ζωμό λαχανικών)
  • Γρήγορο πιάτο
  • Λίγες θερμίδες, διευκολύνει στη διαχείριση του βάρους.
  • Συνοδεύεται με πιλάφι, κινόα ή 1 φέτα ψωμί ολικής.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
10′-15′

Συστατικά

  • 250 γρ. μανιτάρια portobello (σε φέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι
  • ⅓ φλ. ουίσκι
  • ⅔ φλ. ζωμό βοδινού ή λαχανικών
  • ½ φλ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι, ελάχιστο προαιρετικά

Μανιτάρια με σάλτσα ουίσκι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά οπότε και προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας ελαφρώς για 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
  3. Σβήνουμε με το ουίσκι, διατηρώντας μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού ή λαχανικών, την κρέμα καρύδας, τη σάλτσα Worcestershire, λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι αφού πρώτα δοκιμάσουμε (καθώς έχει προστεθεί ζωμός και Worcestershire sauce που το εμπεριέχουν).
  4. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 216 kcal

Υδατάνθρακες: 12 γρ

Σάκχαρα: 2 γρ

Φυτικές ίνες: 1,5 γρ

Λιπαρά: 14 γρ

Κορεσμένο λίπος: 7 γρ

Πρωτεΐνη: 3,3 γρ

Μανιτάρια με σάλτσα ουίσκι

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Νηστίσιμη συνταγή, για χορτοφάγους ή vegan (με ζωμό λαχανικών)
  • Γρήγορο πιάτο
  • Λίγες θερμίδες, διευκολύνει στη διαχείριση του βάρους.
  • Συνοδεύεται με πιλάφι, κινόα ή 1 φέτα ψωμί ολικής.

Παρόμοιες Συνταγές