![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages1.png)
Μερίδες
φαγητού
12
![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages4.png)
Βαθμός
δυσκολίας
1★
![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages2.png)
Χρόνος
εκτέλεσης
15′
![](https://bioiatrikiplus.gr/wp-content/uploads/2021/06/vector-syntages3.png)
Χρόνος
ψησίματος
20′
Συστατικά
- 3 μεσαίες μπανάνες
- 14 μικρές φράουλες (κομμένες σε κυβάκια)
- 125 γρ. φυτικό βούτυρο (λιωμένο)
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά (μεσαίο μέγεθος)
- 120 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Muffins μπανάνας με φράουλες στο air fryer
Μέθοδος εκτέλεσης
-
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160°C.
-
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
-
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
-
Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι στο μπολ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι καλά.
-
Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης στο σταδιο αυτό.
-
Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού τις φόρμες για muffin και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρi.
-
Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
-
Μεταφέρουμε τα φορμάκια στον κάδο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
-
Αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
-
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα/1 muffin κέικ
Θερμίδες: 150Kcal
Πρωτεΐνες: 2,3g
Υδατάνθρακες: 17g
Εκ των οποίων σάκχαρα: 5g
Λιπαρά: 8 g
Εκ των οποίων κορεσμένα: 2g
Φυτικές ίνες: 1,6g
Σχόλιο διαιτολόγου
-
Ιδανικό σνακ για πρωινό, στο γραφείο, στο σχολείο ακόμα και πριν την προπόνηση για άμεση ενέργεια.
-
Η μπανάνα αποτελεί εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών για τον οργανισμό, που προάγουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο.
-
Ένα φλιτζάνι φράουλες (100 γρ) περιέχει πάνω από το 60% της συνολικής ποσότητας βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά.