Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20’

Συστατικά

  • 200 γρ. άβραστα (450 γρ. βρασμένα) ζυμαρικά πένες
  • 80 γρ. τόνος σε νερό
  • 40 ml (1/3 φλ.) ημίπαχο γάλα (1,5%)
  • 1/3 -1/2 φλ. νερό (από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 160 γρ. (1 φλ.) κατεψυγμένα μπιζέλια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Σκόνη σκόρδο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος – για το σερβίρισμα

Πένες με τόνο και αρακά

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον τόνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, αφού πρώτα τον στραγγίξουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά, τον ζωμό λαχανικών, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδο.
  3. Όσο σιγοβράζουν τα υλικά στο τηγάνι, τρίβουμε την μισή ποσότητα τυρί και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα γάλακτος σιγά-σιγά, ανακατεύοντας το μείγμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας και γάλακτος σε χαμηλότερη φωτιά.
  4. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερα υγρά στο φαγητό, παίρνουμε περίπου ½ φλ. ζεστό νερό από την κατσαρόλα όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε εν τέλει τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και καρυκεύματα κατά βούληση.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 736 kcal

Υδατάνθρακες: 86 γρ

Σάκχαρα: 6,7 γρ

Φυτικές ίνες: 8,5 γρ

Λιπαρά: 28 γρ

Κορεσμένο λίπος: 6,7 γρ

Πρωτεΐνη: 33 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, που συμβάλλουν στην αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου, διατηρώντας την ενέργεια στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα.
  • Αξιόλογη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20′

Συστατικά

  • 200 γρ. άβραστα (450 γρ. βρασμένα) ζυμαρικά πένες
  • 80 γρ. τόνος σε νερό
  • 40 ml (1/3 φλ.) ημίπαχο γάλα (1,5%)
  • 1/3 -1/2 φλ. νερό (από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 160 γρ. (1 φλ.) κατεψυγμένα μπιζέλια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Σκόνη σκόρδο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος – για το σερβίρισμα

Πένες με τόνο και αρακά

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον τόνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, αφού πρώτα τον στραγγίξουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά, τον ζωμό λαχανικών, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδο.
  3. Όσο σιγοβράζουν τα υλικά στο τηγάνι, τρίβουμε την μισή ποσότητα τυρί και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα γάλακτος σιγά-σιγά, ανακατεύοντας το μείγμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας και γάλακτος σε χαμηλότερη φωτιά.
  4. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερα υγρά στο φαγητό, παίρνουμε περίπου ½ φλ. ζεστό νερό από την κατσαρόλα όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε εν τέλει τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και καρυκεύματα κατά βούληση.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 736 kcal

Υδατάνθρακες: 86 γρ

Σάκχαρα: 6,7 γρ

Φυτικές ίνες: 8,5 γρ

Λιπαρά: 28 γρ

Κορεσμένο λίπος: 6,7 γρ

Πρωτεΐνη: 33 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, που συμβάλλουν στην αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου, διατηρώντας την ενέργεια στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα.
  • Αξιόλογη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Παρόμοιες Συνταγές