Μερίδες
φαγητού
16

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
35′ – 40′

Χρόνος
ψησίματος
15′

Συστατικά

 

500 γρ φακές

150 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ.σκόρδο λιωμένο

500 γρ ντοματα φρεσκοτριμμένη

1/2 ματσάκι σχοινόπρασο (ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα)

1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ ξύδι

2 αυγά

150 γρ φρυγανιά τριμμένη

 

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε τις φακές για 3-4 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε φακές, κρεμμύδια & σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό μέχρι να καλύψουμε τις φακές. Βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιουν τα υγρά, αλλά να μην είναι λιωμένες
  4. Βάζουμε σε μπολ κ αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε 16 μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180°C.

 

Διατροφική αξία 

Θερμίδες: 143 kcal

Υδατάνθρακες: 24 γρ

Σάκχαρα: 0,5 γρ

Φυτικές ίνες: 3,8γρ

Λιπαρά: 1,4 γρ

Κορεσμένο λίπος: 0,2 γρ

Πρωτεΐνη: 9,6 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Πλούσιο σε φυτικές ίνες
  • Εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης
  • Κατάλληλο για χορτοφαγική ή plant-based διατροφή
  • Καλή επιλογή για όσους δεν αγαπούν τα όσπρια

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
16

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
35′-40′

Χρόνος
ψησίματος
15′

Συστατικά

 

500 γρ φακές

150 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ.σκόρδο λιωμένο

500 γρ ντοματα φρεσκοτριμμένη

1/2 ματσάκι σχοινόπρασο (ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα)

1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ ξύδι

2 αυγά

150 γρ φρυγανιά τριμμένη

 

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε τις φακές για 3-4 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε φακές, κρεμμύδια & σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό μέχρι να καλύψουμε τις φακές. Βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιουν τα υγρά, αλλά να μην είναι λιωμένες
  4. Βάζουμε σε μπολ κ αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε 16 μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180°C.

 

Διατροφική αξία 

Θερμίδες: 143 kcal

Υδατάνθρακες: 24 γρ

Σάκχαρα: 0,5 γρ

Φυτικές ίνες: 3,8γρ

Λιπαρά: 1,4 γρ

Κορεσμένο λίπος: 0,2 γρ

Πρωτεΐνη: 9,6 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Πλούσιο σε φυτικές ίνες
  • Εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης
  • Κατάλληλο για χορτοφαγική ή plant-based διατροφή
  • Καλή επιλογή για όσους δεν αγαπούν τα όσπρια

Παρόμοιες Συνταγές