26/11/21   ━━   2 min read

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είχε ενεργή και πολύπλευρη παρουσία στο 11ο Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου που διεξήχθη στη Λευκωσία στις 19-21 Νοεμβρίου με θέμα: “Let’s Talk Dietetics: Collaboration to Evolve Practice, Improve Nutrition Care”.

Η επιστημονική ομάδα του Bioiatriki+ παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου στο σύνολο τους καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, που κάλυπταν μια ευρεία γκάμα θεμάτων καταρχήν κλινικής διατροφής με τη συνοδεία των νεότερων επιστημονικών συστάσεων, αλλά και διατροφικής συμπεριφοράς, καθώς επίσης και αναφορικά με την επίδραση και σημασία της ηλικίας και των συνεπαγόμενων θρεπτικών αναγκών, του ύπνου και του κιρκάδιου ρυθμού, αλλά και των ψυχολογικών διαστάσεων της καθημερινότητας στις διατροφικές συνήθειες και τις στοχευμένες διατροφικές παρεμβάσεις, τόσο σε αθλητές όσο και στον ευρύ πληθυσμό.

Ιδιαίτερα επίκαιρα τα θέματα διατροφής που συζητήθηκαν, αφορούσαν στην περίοδο αποκατάστασης έπειτα από νοσηλεία με COVID-19, την ενσυνείδητη διατροφή, την χρήση των social media από τους επαγγελματίες διαιτολόγους-διατροφολόγους, τη διατροφική αξία του γάλατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, τη σημασία του κιρκάδιου ρυθμού στον γλυκαιμικό έλεγχο, και τις ηγετικές δεξιότητες στον χώρο εργασίας.

Το συνέδριο παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ κ. Σπανός Γεώργιος με τη σύζυγό του κα Alini Calmon-Σπανού. Ο Όμιλος είχε εξαιρετική παρουσία και στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδρίου, καθώς εκπροσωπείται στην Κύπρο από το Χημείο Γιαννουκά και την Άλφα Εύρεσις.

Εκ του επιστημονικού team του Bioiatriki+, η κα Αδαμίδου Ιωάννα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & Βιολόγος, Υπεύθυνη του Bioiatriki+ Nutrition & Επιστημονική Συνεργάτης της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης, ήταν στο προεδρείο του Mindfulness Masterclass panel την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η σημασία της ενσυνείδητης διατροφής στην καθημερινότητα του ατόμου με σεβασμό στην ψυχολογία και στις συνθήκες που αντιμετωπίζει, καθώς και πώς μπορεί η ενσυνείδητη διατροφή να ενταχθεί πιο ουσιαστικά στις συνεδρίες συμβουλευτικής προς όφελος της διατροφικής παρέμβασης με τελικό στόχο το άτομο να αποκτήσει, με τη βοήθεια του διαιτολόγου-διατροφολόγου, μια υγιή σχέση με το φαγητό.

Σε στρογγυλά τραπέζια ποικίλης θεματολογίας υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης αλλά και της εξατομίκευσης στην ιατρική και διατροφική φροντίδα, καθώς και της υποστήριξης του ατόμου, του αθλητή αλλά και του αθλούμενου, με στόχο την επίτευξη μιας καλής κατάστασης θρέψης και ενός τρόπου ζωής που ευνοεί την καλή υγεία και τη βέλτιστη φυσική κατάσταση.

26/11/21   ━━   2 min read

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είχε ενεργή και πολύπλευρη παρουσία στο 11ο Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου που διεξήχθη στη Λευκωσία στις 19-21 Νοεμβρίου με θέμα: “Let’s Talk Dietetics: Collaboration to Evolve Practice, Improve Nutrition Care”.

Η επιστημονική ομάδα του Bioiatriki+ παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου στο σύνολο τους καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, που κάλυπταν μια ευρεία γκάμα θεμάτων καταρχήν κλινικής διατροφής με τη συνοδεία των νεότερων επιστημονικών συστάσεων, αλλά και διατροφικής συμπεριφοράς, καθώς επίσης και αναφορικά με την επίδραση και σημασία της ηλικίας και των συνεπαγόμενων θρεπτικών αναγκών, του ύπνου και του κιρκάδιου ρυθμού, αλλά και των ψυχολογικών διαστάσεων της καθημερινότητας στις διατροφικές συνήθειες και τις στοχευμένες διατροφικές παρεμβάσεις, τόσο σε αθλητές όσο και στον ευρύ πληθυσμό.

Ιδιαίτερα επίκαιρα τα θέματα διατροφής που συζητήθηκαν, αφορούσαν στην περίοδο αποκατάστασης έπειτα από νοσηλεία με COVID-19, την ενσυνείδητη διατροφή, την χρήση των social media από τους επαγγελματίες διαιτολόγους-διατροφολόγους, τη διατροφική αξία του γάλατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, τη σημασία του κιρκάδιου ρυθμού στον γλυκαιμικό έλεγχο, και τις ηγετικές δεξιότητες στον χώρο εργασίας.

Το συνέδριο παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ κ. Σπανός Γεώργιος με τη σύζυγό του κα Alini Calmon-Σπανού. Ο Όμιλος είχε εξαιρετική παρουσία και στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδρίου, καθώς εκπροσωπείται στην Κύπρο από το Χημείο Γιαννουκά και την Άλφα Εύρεσις.

Εκ του επιστημονικού team του Bioiatriki+, η κα Αδαμίδου Ιωάννα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & Βιολόγος, Υπεύθυνη του Bioiatriki+ Nutrition & Επιστημονική Συνεργάτης της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης, ήταν στο προεδρείο του Mindfulness Masterclass panel την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η σημασία της ενσυνείδητης διατροφής στην καθημερινότητα του ατόμου με σεβασμό στην ψυχολογία και στις συνθήκες που αντιμετωπίζει, καθώς και πώς μπορεί η ενσυνείδητη διατροφή να ενταχθεί πιο ουσιαστικά στις συνεδρίες συμβουλευτικής προς όφελος της διατροφικής παρέμβασης με τελικό στόχο το άτομο να αποκτήσει, με τη βοήθεια του διαιτολόγου-διατροφολόγου, μια υγιή σχέση με το φαγητό.

Σε στρογγυλά τραπέζια ποικίλης θεματολογίας υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης αλλά και της εξατομίκευσης στην ιατρική και διατροφική φροντίδα, καθώς και της υποστήριξης του ατόμου, του αθλητή αλλά και του αθλούμενου, με στόχο την επίτευξη μιας καλής κατάστασης θρέψης και ενός τρόπου ζωής που ευνοεί την καλή υγεία και τη βέλτιστη φυσική κατάσταση.