Το Bioiatriki+ Nutrition, ως Διατροφολογικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, αφουγκράζεται τα διατροφικά ζητήματα που απασχολούν εν γένει τον πλανήτη αλλά και ειδικότερα την κοινωνία, έτσι όπως αυτά υπογραμμίζονται κατά τη θεσμοθετημένη Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής (World Food Day, 16 Οκτωβρίου) από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων & Γεωργίας (Food & Agriculture Organization – FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής (World Food Day 2022) έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα ότι 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, τουτέστιν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν μπορούν να υποστηρίξουν υγιείς διατροφικές συνήθειες, και καλεί σε αλλαγές που αποσκοπούν στη βέλτιστη παραγωγή, στα τοπικά και εποχικά προϊόντα, και το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το φαγητό που επιλέγουμε και ο τρόπος που το παράγουμε, το προμηθευόμαστε, το μαγειρεύουμε, το καταναλώνουμε και το αποθηκεύουμε, επιδρά άμεσα στον τρόπο που λειτουργεί η παγκόσμια διατροφική αλυσίδα, και επηρεάζει την υγεία τη δική μας και του πλανήτη.

Στα πλαίσια αυτά, η κα Αδαμίδου Ιωάννα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & Βιολόγος, Υπεύθυνη του Bioiatriki+ Nutrition & Επιστημονική Συνεργάτης της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ομιλία στην εταιρεία KARL STORZ ENDOSKOPE GREECE διά ζώσης στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα ως webinar για τους εκτός Θεσσαλονίκης εργαζόμενους της εταιρείας, τη Δευτέρα 17/10/22, με τίτλο: “Διατροφικές προκλήσεις στην εργασιακή ζωή”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – Επισιτισμού (World Food Day).

H κ.Αδαμίδου αναφέρθηκε καταρχήν στο ότι τα διατροφικά ζητήματα σε επίπεδο κοινωνίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τόσο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, όσο και με τον τρόπο ζωής έτσι όπως αυτός διαμορφώνεται σε κάθε χώρα, περιοχή και γειτονιά, και επιδρούν σημαντικά στην εμφάνιση χρόνιων ασθενειών, στο προσδόκιμο ζωής και τη θνησιμότητα. Οι εργαζόμενοι, όπως τόνισε η κ. Αδαμίδου, πασχίζουν να συμβιβάσουν την επαγγελματική καθημερινότητα με τις επιστημονικές συστάσεις διατροφής και άσκησης για πρόληψη χρόνιων νόσων, όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος και ο σακχαρώδης διαβήτης, και κάπου εδώ έρχεται ο σημαντικός ρόλος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στο να παρέχει πρακτικές και εξατομικευμένες υγιεινές διατροφικές λύσεις στον εργαζόμενο. Αναφέρθηκαν κοινά ζητήματα και προκλήσεις στους εργασιακούς χώρους που επηρεάζουν τις συνήθειες διατροφής και άσκησης, και δόθηκαν ενδελεχείς πρακτικές διατροφικές συμβουλές για καλό ύπνο και ύψιστη παραγωγικότητα.

Το Bioiatriki+ Nutrition, ως Διατροφολογικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, αφουγκράζεται τα διατροφικά ζητήματα που απασχολούν εν γένει τον πλανήτη αλλά και ειδικότερα την κοινωνία, έτσι όπως αυτά υπογραμμίζονται κατά τη θεσμοθετημένη Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής (World Food Day, 16 Οκτωβρίου) από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων & Γεωργίας (Food & Agriculture Organization – FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής (World Food Day 2022) έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα ότι 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, τουτέστιν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν μπορούν να υποστηρίξουν υγιείς διατροφικές συνήθειες, και καλεί σε αλλαγές που αποσκοπούν στη βέλτιστη παραγωγή, στα τοπικά και εποχικά προϊόντα, και το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το φαγητό που επιλέγουμε και ο τρόπος που το παράγουμε, το προμηθευόμαστε, το μαγειρεύουμε, το καταναλώνουμε και το αποθηκεύουμε, επιδρά άμεσα στον τρόπο που λειτουργεί η παγκόσμια διατροφική αλυσίδα, και επηρεάζει την υγεία τη δική μας και του πλανήτη.

Στα πλαίσια αυτά, η κα Αδαμίδου Ιωάννα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & Βιολόγος, Υπεύθυνη του Bioiatriki+ Nutrition & Επιστημονική Συνεργάτης της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ομιλία στην εταιρεία KARL STORZ ENDOSKOPE GREECE διά ζώσης στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα ως webinar για τους εκτός Θεσσαλονίκης εργαζόμενους της εταιρείας, τη Δευτέρα 17/10/22, με τίτλο: “Διατροφικές προκλήσεις στην εργασιακή ζωή”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – Επισιτισμού (World Food Day).

H κ.Αδαμίδου αναφέρθηκε καταρχήν στο ότι τα διατροφικά ζητήματα σε επίπεδο κοινωνίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τόσο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, όσο και με τον τρόπο ζωής έτσι όπως αυτός διαμορφώνεται σε κάθε χώρα, περιοχή και γειτονιά, και επιδρούν σημαντικά στην εμφάνιση χρόνιων ασθενειών, στο προσδόκιμο ζωής και τη θνησιμότητα. Οι εργαζόμενοι, όπως τόνισε η κ. Αδαμίδου, πασχίζουν να συμβιβάσουν την επαγγελματική καθημερινότητα με τις επιστημονικές συστάσεις διατροφής και άσκησης για πρόληψη χρόνιων νόσων, όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος και ο σακχαρώδης διαβήτης, και κάπου εδώ έρχεται ο σημαντικός ρόλος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στο να παρέχει πρακτικές και εξατομικευμένες υγιεινές διατροφικές λύσεις στον εργαζόμενο. Αναφέρθηκαν κοινά ζητήματα και προκλήσεις στους εργασιακούς χώρους που επηρεάζουν τις συνήθειες διατροφής και άσκησης, και δόθηκαν ενδελεχείς πρακτικές διατροφικές συμβουλές για καλό ύπνο και ύψιστη παραγωγικότητα.