Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
30-35′

Συστατικά

• 2 ψωμάκια του μπέργκερ, ολικής άλεσης

• 2 φέτες τυρί του τοστ, χαμηλών λιπαρών που λιώνει

• 2 φέτες γαλοπούλα

• 2 μπιφτέκια κοτόπουλο

• 2 φ. ντομάτα

• 2 κ.σ. τυρί κρέμα

• 1 φλιτζάνι μανιτάρια

• 1 μικρό κρεμμύδι

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο νερό για να μην καούν. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
  4. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε στο αντικολλητικό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, οπότε και αφαιρούμε.
  5. Σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα τοποθετούμε το κάτω μέρος του ψωμιού, το αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα, από πάνω βάζουμε 1 φέτα ντομάτας, το μπιφτέκι, τα λαχανικά, τη σοταρισμένη γαλοπούλα, από πάνω 1 φέτα τυρί και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
  6. Ζεσταίνουμε το μπέργκερ στον φούρνο για 5-10 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί και πάρει λίγο χρώμα το ψωμί. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 643

Υδατάνθρακες: 53,9 γρ

Σάκχαρα: 13,2 γρ

Φυτικές ίνες: 3,9 γρ

Λιπαρά: 23,8 γρ

Κορεσμένο Λίπος: 10,9 γρ

Πρωτεΐνη: 48,2 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Αντικαταστήστε το delivery με μια σπιτική version του αγαπημένου σας πιάτου, για διαχείριση βάρους.
  • Προτιμήστε κιμά κοτόπουλο αντί για κιμά μοσχαρίσιο, καθώς συνιστάται η περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος που έχει συσχετιστεί με διάφορους τύπους καρκίνου.
  • Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης για υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών.
  • Αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας τα υλικά της επιλογής σας.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
30-35′

Συστατικά

• 2 ψωμάκια του μπέργκερ, ολικής άλεσης

• 2 φέτες τυρί του τοστ, χαμηλών λιπαρών που λιώνει

• 2 φέτες γαλοπούλα

• 2 μπιφτέκια κοτόπουλο

• 2 φ. ντομάτα

• 2 κ.σ. τυρί κρέμα

• 1 φλιτζάνι μανιτάρια

• 1 μικρό κρεμμύδι

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο νερό για να μην καούν. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
  4. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε στο αντικολλητικό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, οπότε και αφαιρούμε.
  5. Σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα τοποθετούμε το κάτω μέρος του ψωμιού, το αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα, από πάνω βάζουμε 1 φέτα ντομάτας, το μπιφτέκι, τα λαχανικά, τη σοταρισμένη γαλοπούλα, από πάνω 1 φέτα τυρί και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
  6. Ζεσταίνουμε το μπέργκερ στον φούρνο για 5-10 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί και πάρει λίγο χρώμα το ψωμί. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 643

Υδατάνθρακες: 53,9 γρ

Σάκχαρα: 13,2 γρ

Φυτικές ίνες: 3,9 γρ

Λιπαρά: 23,8 γρ

Κορεσμένο Λίπος: 10,9 γρ

Πρωτεΐνη: 48,2 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Αντικαταστήστε το delivery με μια σπιτική version του αγαπημένου σας πιάτου, για διαχείριση βάρους.
  • Προτιμήστε κιμά κοτόπουλο αντί για κιμά μοσχαρίσιο, καθώς συνιστάται η περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος που έχει συσχετιστεί με διάφορους τύπους καρκίνου.
  • Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης για υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών.
  • Αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας τα υλικά της επιλογής σας.

Παρόμοιες Συνταγές