Μερίδες
φαγητού
6

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
15’

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκος σολομός φιλέτο (κομμένο σε μικρούς κύβους)

  •  ¼ φλ. σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

  • 2 κ.σ. νερό

  •  2 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο (κορν φλάουερ)

  • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού

  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • 1 κ.σ. ψημένο σουσάμι

  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μπαστουνάκια)

  • 1 μεγάλο καρότο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)

  • 1 φλ. πράσινα φασόλια

Μανιτάρια με σάλτσα ουίσκι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το νερό, το καλαμποκάλευρο, το μέλι, το ξύδι ρυζιού, το σκόρδο και το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι. Σε αυτό το μείγμα, προσθέτουμε τον σολομό κομμένο σε κύβους.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και τα πράσινα φασόλια, και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χρησιμοποιούμε το ίδιο τηγάνι και μειώνουμε την ένταση στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε τα κομμάτια σολομού στο τηγάνι χωρίς την σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τα λαχανικά, αφήνοντας για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρις ότου γίνει ο σολομός.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρουμε πάνω από λίγο ρύζι με ψημένο σουσάμι και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 450 kcal

Υδατάνθρακες: 12,5 γρ

Σάκχαρα: 8 γρ

Φυτικές ίνες: 1,7 γρ

Λιπαρά: 36 γρ

Κορεσμένο λίπος: 5,6 γρ

Πρωτεΐνη: 20,6 γρ

 

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που κρίνονται απαραίτητα καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει.
  • Συνιστάται εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού για καλή υγεία σε συνδυασμό με λαχανικά, ιδανικά 2 φορές εκ των οποίων η μία να περιέχει ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, η πέστροφα και το σκουμπρί.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
6

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
15′

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκος σολομός φιλέτο (κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • ¼ φλ. σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο (κορν φλάουερ)
  • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ψημένο σουσάμι
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μπαστουνάκια)
  • 1 μεγάλο καρότο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
  • 1 φλ. πράσινα φασόλια

Μανιτάρια με σάλτσα ουίσκι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το νερό, το καλαμποκάλευρο, το μέλι, το ξύδι ρυζιού, το σκόρδο και το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι. Σε αυτό το μείγμα, προσθέτουμε τον σολομό κομμένο σε κύβους.

  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και τα πράσινα φασόλια, και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χρησιμοποιούμε το ίδιο τηγάνι και μειώνουμε την ένταση στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε τα κομμάτια σολομού στο τηγάνι χωρίς την σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 2-3 λεπτά.

  4. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τα λαχανικά, αφήνοντας για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρις ότου γίνει ο σολομός.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρουμε πάνω από λίγο ρύζι με ψημένο σουσάμι και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 450 kcal

Υδατάνθρακες: 12,5 γρ

Σάκχαρα: 8 γρ

Φυτικές ίνες: 1,7 γρ

Λιπαρά: 36 γρ

Κορεσμένο λίπος: 5,6 γρ

Πρωτεΐνη: 20,6 γρ

Μανιτάρια με σάλτσα ουίσκι

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που κρίνονται απαραίτητα καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει.
  • Συνιστάται εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού για καλή υγεία σε συνδυασμό με λαχανικά, ιδανικά 2 φορές εκ των οποίων η μία να περιέχει ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, η πέστροφα και το σκουμπρί.

Παρόμοιες Συνταγές