Μερίδες
φαγητού
12

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
20′

Χρόνος
ψησίματος
35’

Συστατικά

250γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας, λιωμένα

400γρ ρεβίθια ή λευκά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα

1 κ.γ ελαιόλαδο

4 αυγά

150 γρ καστανή ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής σε σκόνη (προαιρετικά)

Σοκολατένιο κέικ οσπρίων

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20-24 εκ. με 1 κ.γ ελαιόλαδο και αφήστε τη στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε τα αυγά και τα ρεβίθια / λευκά φασόλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και θέστε σε λειτουργία ανάδευσης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και (προαιρετικά) την σκόνη καφέ, και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα.
  4. Ρίξτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και επεξεργαστείτε μέχρις ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί, ξύνοντας ελαφρώς τις πλευρές με μια σπάτουλα σιλικόνης για να βεβαιωθείτε ότι το μίγμα έχει ανακατευτεί καλά.
  5. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα για κέικ, απλώνοντας ομοιόμορφα.
  6. Ψήστε για 30-35 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ είναι έτοιμο, πιέστε μια οδοντογλυφίδα μέσα και δείτε εάν εξέρχεται καθαρή.
  7. Αφήστε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ, βγάζοντας το από τη φόρμα.
  8. Μόλις το κέικ κρυώσει, είναι έτοιμο να κοπεί και μπορείτε να το σερβίρετε!

 

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 180 Kcal

Υδατάνθρακες: 24,5 γρ

Σάκχαρα: 17,8 γρ

Φυτικές ίνες: 2,9 γρ

Λιπαρά: 7,5 γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,3 γρ

Πρωτεΐνη: 4,6 γρ

Σοκολατένιο κέικ οσπρίων

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Gluten-free συνταγή.
  • Η προσθήκη οσπρίων στο κέικ συμβάλει στην αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.
  • Πιο χορταστικό από ένα κέικ με αλεύρι.
  • Πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη από ότι ένα κέικ με αλεύρι.
  • Xαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
16

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
35′

Συστατικά

250γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας, λιωμένα

400γρ ρεβίθια ή λευκά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα

1 κ.γ ελαιόλαδο

4 αυγά

150 γρ καστανή ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής σε σκόνη (προαιρετικά)

Σοκολατένιο κέικ οσπρίων

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20-24 εκ. με 1 κ.γ ελαιόλαδο και αφήστε τη στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε τα αυγά και τα ρεβίθια / λευκά φασόλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και θέστε σε λειτουργία ανάδευσης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και (προαιρετικά) την σκόνη καφέ, και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα.
  4. Ρίξτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και επεξεργαστείτε μέχρις ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί, ξύνοντας ελαφρώς τις πλευρές με μια σπάτουλα σιλικόνης για να βεβαιωθείτε ότι το μίγμα έχει ανακατευτεί καλά.
  5. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα για κέικ, απλώνοντας ομοιόμορφα.
  6. Ψήστε για 30-35 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ είναι έτοιμο, πιέστε μια οδοντογλυφίδα μέσα και δείτε εάν εξέρχεται καθαρή.
  7. Αφήστε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ, βγάζοντας το από τη φόρμα.
  8. Μόλις το κέικ κρυώσει, είναι έτοιμο να κοπεί και μπορείτε να το σερβίρετε!

 

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 180 Kcal

Υδατάνθρακες: 24,5 γρ

Σάκχαρα: 17,8 γρ

Φυτικές ίνες: 2,9 γρ

Λιπαρά: 7,5 γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,3 γρ

Πρωτεΐνη: 4,6 γρ

Σοκολατένιο κέικ οσπρίων

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Gluten-free συνταγή.
  • Η προσθήκη οσπρίων στο κέικ συμβάλει στην αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.
  • Πιο χορταστικό από ένα κέικ με αλεύρι.
  • Πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη από ότι ένα κέικ με αλεύρι.
  • Xαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη.

Παρόμοιες Συνταγές