
Μερίδες
φαγητού
12

Βαθμός
δυσκολίας
2 ★

Χρόνος
εκτέλεσης
20′

Χρόνος
ψησίματος
50′
Συστατικά
• 500γρ φράουλες
Στερεά υλικά
• 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι γλυκού Baking Powder
• 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
• 60γρ κακάο σκόνη
Υγρά υλικά
• 200γρ ζάχαρη
• 60ml ελαιόλαδο
• 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουτάλι σούπας ξύσμα λεμονιού
• 65ml χυμό λεμονιού
• 250γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
• 1 κουτάλι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος εκτέλεσης
- Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα για κέικ 23 εκ. ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε αυτή.
- Κόβουμε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια για να τις χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα του κέικ, ενώ τις υπόλοιπες τις κόβουμε στη μέση για να τις τοποθετήσουμε διακοσμητικά στην επιφάνεια του.
- Παίρνουμε 2 μπολ: στο ένα βάζουμε τα υγρά υλικά και στο άλλο τα στερεά, και ανακατεύουμε σε έκαστο.
- Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
- Τοποθετούμε το ½ μείγμα του κέικ στη φόρμα, προσθέτουμε τα κομματάκια φράουλας , συνεχίζουμε προσθέτοντας στη φόρμα το υπόλοιπο μείγμα του κέικ, και τέλος τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες διακοσμητικά στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά. Προτού το σβήσουμε, δοκιμάζουμε αν έγινε, με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και ύστερα μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή να το απολαύσουμε ως έχει.
Διατροφική αξία (ανα μερίδα)
Θερμίδες: 256
Υδατάνθρακες: 40,9 γρ
Σάκχαρα: 40 γρ
Φυτικές ίνες: 1,74 γρ
Λιπαρά: 8,9 γρ
Κορεσμένο λίπος: 2,1 γρ
Πρωτεΐνη: 5,7 γρ