Μερίδες
φαγητού
6
Βαθμός
δυσκολίας
1★
Χρόνος
εκτέλεσης
5′
Χρόνος
ψησίματος
10′
Συστατικά
Τορτίγιες με κινόα
- 1 φλιτζάνι (185γρ) κινόα
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι (150γρ) λιναρόσπορος, ιδανικά σπασμένος
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Τορτίγιες με κινόα
Μέθοδος εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε την κινόα αποβραδίς, και το επόμενο πρωί τη σουρώνουμε.
- Τοποθετούμε την κινόα στο μπλέντερ μαζί με το φλυτζάνι νερό, συν λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, και αλέθουμε.
- Προσθέτουμε τον σπασμένο λιναρόσπορο και αναδεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε καθεμία από τις 6 δόσεις παχύρευστης ζύμηςβσε αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και οι δύο πλευρές της κάθε τορτίγιας.
- Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις τορτίγιες σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο, και να τις απολαύσουμε ποικιλοτρόπως: με αυγό κομμένο σε φέτες, κοτόπουλο ή τόνο, μπαστουνάκια λαχανικών, ντοματίνια, χούμους με λεμόνι, φυστικοβούτυρο, ταχίνι με μέλι ή με κακάο κ.α.
Διατροφική αξία (ανα μερίδα)
Θερμίδες: 103 kcal
Υδατάνθρακες: 10 γρ
Σάκχαρα: 0,5 γρ
Φυτικές ίνες: 4,3 γρ
Λιπαρά: 6 γρ
Κορεσμένο λίπος: 0,5 γρ
Πρωτεΐνη: 3,6 γρ
Σχόλιο διαιτολόγου
- Συνταγή πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.
- Κατάλληλο, θρεπτικό και χορταστικό για παιδιά και μεγάλους.
- Βάση για σνακ με υψηλή θρεπτική αξία – ιδανική μετά την προπόνηση αθλητών και αθλούμενων (post workout), στο σχολείο, στη δουλειά ή σε ταξίδι.