Μερίδες
φαγητού
4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
15’

Συστατικά

  • 450-500 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα (κομμένο σε λωρίδες)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο καρότο (ψιλοκομμένο ζουλιέν ή σε ροδέλες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη ζουλιέν ή σε μακρόστενα sticks)
  • 230 γρ. noodles ρυζιού
  • 3 φλ. μπρόκολο (σε μικρά κομμάτια)

Για τη σάλτσα

  • 1/2 – 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/4 φλ. (60 ml) σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 2 κ.σ. σάλτσα hoisin
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για άρωμα και γεύση

 

Για το γαρνίρισμα

  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ψημένο σουσάμι

Noodles ρυζιού με κοτόπουλο

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Βράζουμε τα κομματάκια μπρόκολου έως ότου μαλακώσουν.
  2. Ενώ το μπρόκολο είναι σχεδόν έτοιμο, βράζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (απαιτούν ελάχιστο χρόνο).
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μαζί το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι.
  4. Επανερχόμαστε στα noodles και το μπρόκολο, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας κατά διαστήματα για 2 ή 3 λεπτά έως ότου ροδίσει ελαφρώς, οπότε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και σωτάρουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά, αλλά όχι υπερβολικά.
  7. Μεταφέρουμε τα βρασμένα noodles και το μπρόκολο στο τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  8. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψημένο σουσάμι.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 500 kcal

Υδατάνθρακες: 54,7 γρ

Σάκχαρα: 10 γρ

Φυτικές ίνες: 4,6 γρ

Λιπαρά: 19,4 γρ

Κορεσμένο λίπος: 4,3 γρ

Πρωτεΐνη: 32 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
15′

Συστατικά

  • 450-500 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα (κομμένο σε λωρίδες)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο καρότο (ψιλοκομμένο ζουλιέν ή σε ροδέλες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη ζουλιέν ή σε μακρόστενα sticks)
  • 230 γρ. noodles ρυζιού
  • 3 φλ. μπρόκολο (σε μικρά κομμάτια)

Για τη σάλτσα

  • 1/2 – 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/4 φλ. (60 ml) σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 2 κ.σ. σάλτσα hoisin
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για άρωμα και γεύση

 

Για το γαρνίρισμα

  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ψημένο σουσάμι

Noodles ρυζιού με κοτόπουλο

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Βράζουμε τα κομματάκια μπρόκολου έως ότου μαλακώσουν.
  2. Ενώ το μπρόκολο είναι σχεδόν έτοιμο, βράζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (απαιτούν ελάχιστο χρόνο).
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μαζί το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι.
  4. Επανερχόμαστε στα noodles και το μπρόκολο, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας κατά διαστήματα για 2 ή 3 λεπτά έως ότου ροδίσει ελαφρώς, οπότε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και σωτάρουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά, αλλά όχι υπερβολικά.
  7. Μεταφέρουμε τα βρασμένα noodles και το μπρόκολο στο τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  8. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψημένο σουσάμι.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 500 kcal

Υδατάνθρακες: 54,7 γρ

Σάκχαρα: 10 γρ

Φυτικές ίνες: 4,6 γρ

Λιπαρά: 19,4 γρ

Κορεσμένο λίπος: 4,3 γρ

Πρωτεΐνη: 32 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

Παρόμοιες Συνταγές