Μερίδες
φαγητού
4
Βαθμός
δυσκολίας
1★
Χρόνος
εκτέλεσης
10′
Χρόνος
ψησίματος
15′
Συστατικά
- 450-500 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα (κομμένο σε λωρίδες)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο καρότο (ψιλοκομμένο ζουλιέν ή σε ροδέλες)
- 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη ζουλιέν ή σε μακρόστενα sticks)
- 230 γρ. noodles ρυζιού
- 3 φλ. μπρόκολο (σε μικρά κομμάτια)
Για τη σάλτσα
- 1/2 – 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/4 φλ. (60 ml) σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 2 κ.σ. σάλτσα hoisin
- 2 κ.γ. σησαμέλαιο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για άρωμα και γεύση
Για το γαρνίρισμα
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ψημένο σουσάμι
Noodles ρυζιού με κοτόπουλο
Μέθοδος εκτέλεσης
- Βράζουμε τα κομματάκια μπρόκολου έως ότου μαλακώσουν.
- Ενώ το μπρόκολο είναι σχεδόν έτοιμο, βράζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (απαιτούν ελάχιστο χρόνο).
- Παράλληλα, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μαζί το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι.
- Επανερχόμαστε στα noodles και το μπρόκολο, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας κατά διαστήματα για 2 ή 3 λεπτά έως ότου ροδίσει ελαφρώς, οπότε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και σωτάρουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά, αλλά όχι υπερβολικά.
- Μεταφέρουμε τα βρασμένα noodles και το μπρόκολο στο τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψημένο σουσάμι.
Διατροφική αξία (ανα μερίδα)
Θερμίδες: 500 kcal
Υδατάνθρακες: 54,7 γρ
Σάκχαρα: 10 γρ
Φυτικές ίνες: 4,6 γρ
Λιπαρά: 19,4 γρ
Κορεσμένο λίπος: 4,3 γρ
Πρωτεΐνη: 32 γρ
Σχόλιο διαιτολόγου
- Πλήρες διατροφικό πιάτο καθώς περιέχει άπαχη πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και ποικιλία λαχανικών.
- Περιέχει βιταμίνη C, προερχόμενη από την κόκκινη πιπεριά και το μπρόκολο, που συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
- Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Ωστόσο, να διαβάζετε προσεκτικά την ετικέτα τροφίμων στα noodles ρυζιού.