Μερίδες
φαγητού
5-6

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
20′

Χρόνος
ψησίματος
20-30′

Συστατικά

• 200γρ αλεύρι βρώμης (πολύ καλά αλεσμένη βρώμη)

• 3-4 μήλα

• Κανέλα

• Μοσχοκάρυδο

• ¼ φλιτζ βούτυρο ξηρών καρπών (ζεσταμένο ή αραιωμένο με λίγο νερό για να είναι πιο υδαρές)

• Αλάτι

• Λίγη στέβια

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, λίγη στέβια και νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. Αν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε νερό.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το βούτυρο ξηρών καρπών και το αλάτι.
  3. Σε ένα μικρό ταψάκι με μία λαδόκολλα απλώνουμε κάτω κάτω το μίγμα με το αλεύρι βρώμης και από πάνω προσθέτουμε τα μήλα.
  4. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180°C.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 376

Λιπαρά: 16,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 2,2γρ

Υδατάνθρακες: 39,4γρ

Σάκχαρα: 8,4γρ

Φυτικές ίνες: 7,3γρ

Πρωτεΐνη: 11,5γρ

Μερίδες
φαγητού
5-6

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
20′

Χρόνος
ψησίματος
20-30′

Συστατικά

• 200γρ αλεύρι βρώμης (πολύ καλά αλεσμένη βρώμη)

• 3-4 μήλα

• Κανέλα

• Μοσχοκάρυδο

• ¼ φλιτζ βούτυρο ξηρών καρπών (ζεσταμένο ή αραιωμένο με λίγο νερό για να είναι πιο υδαρές)

• Αλάτι

• Λίγη στέβια

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, λίγη στέβια και νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. Αν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε νερό.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το βούτυρο ξηρών καρπών και το αλάτι.
  3. Σε ένα μικρό ταψάκι με μία λαδόκολλα απλώνουμε κάτω κάτω το μίγμα με το αλεύρι βρώμης και από πάνω προσθέτουμε τα μήλα.
  4. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180°C.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 376

Λιπαρά: 16,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 2,2γρ

Υδατάνθρακες: 39,4γρ

Σάκχαρα: 8,4γρ

Φυτικές ίνες: 7,3γρ

Πρωτεΐνη: 11,5γρ