Μερίδες
φαγητού
8-10

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
ψησίματος
45′

Χρόνος
εκτέλεσης
60′

Συστατικά

Για τη ζύμη

180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

2 κουταλάκια γλυκού κανέλα

1/3 κουτάλι γλυκού τζίντζερ

1/3 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο

1/3 κουταλάκι γλυκού αλάτι

80ml ηλιέλαιο

100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά

120γρ. καρότα τριμμένα

20γρ. καρύδια τριμμένα

Για τη κρέμα

110γρ. τυρί Philadelphia

70γρ. ζάχαρη άχνη

30ml κρέμα γάλακτος

 

 

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά, εκτός από το καρότο και τα καρύδια και ανακατεύουμε .
  2. Τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ τα υγρά υλικά με την παρακάτω σειρά ηλιέλαιο, ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Παίρνουμε το μπολ με τα στέρεα υλικά και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Τέλος βάζουμε το καρότο και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  5. Το τοποθετούμε σε ένα σκεύος για κέικ που έχουμε λαδώσει και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
  6. Όσο ψήνουμε το κέικ, ετοιμάζουμε τη κρέμα . Αναμιγνύουμε πρώτα το τυρί Philadelphia με την άχνη και χτυπάτε με το μίξερ καλά. Μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάτε μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  7. Αφήνουμε τη κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  8. Με το που ψηθεί το κέικ , το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά αλείφουμε τη κρέμα με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι 80γρ

Θερμίδες: 276

Λιπαρά: 12,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 2,5γρ

Υδατάνθρακες : 36γρ

Σάκχαρα: 13,7γρ

Φυτικές ίνες: 0,8γρ

Πρωτεΐνη : 5,6γρ

Μερίδες
φαγητού
8-10

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
60′

Χρόνος
ψησίματος
45′

Συστατικά

Για τη ζύμη

180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

2 κουταλάκια γλυκού κανέλα

1/3 κουτάλι γλυκού τζίντζερ

1/3 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο

1/3 κουταλάκι γλυκού αλάτι

80ml ηλιέλαιο

100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά

120γρ. καρότα τριμμένα

20γρ. καρύδια τριμμένα

Για τη κρέμα

110γρ. τυρί Philadelphia

70γρ. ζάχαρη άχνη

30ml κρέμα γάλακτος

 

 

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά, εκτός από το καρότο και τα καρύδια και ανακατεύουμε .
  2. Τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ τα υγρά υλικά με την παρακάτω σειρά ηλιέλαιο, ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Παίρνουμε το μπολ με τα στέρεα υλικά και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Τέλος βάζουμε το καρότο και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  5. Το τοποθετούμε σε ένα σκεύος για κέικ που έχουμε λαδώσει και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
  6. Όσο ψήνουμε το κέικ, ετοιμάζουμε τη κρέμα . Αναμιγνύουμε πρώτα το τυρί Philadelphia με την άχνη και χτυπάτε με το μίξερ καλά. Μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάτε μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  7. Αφήνουμε τη κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  8. Με το που ψηθεί το κέικ , το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά αλείφουμε τη κρέμα με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι 80γρ

Θερμίδες: 276

Λιπαρά: 12,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 2,5γρ

Υδατάνθρακες : 36γρ

Σάκχαρα: 13,7γρ

Φυτικές ίνες: 0,8γρ

Πρωτεΐνη : 5,6γρ