
Μερίδες
φαγητού
8-10

Βαθμός
δυσκολίας
2★

Χρόνος
εκτέλεσης
60′

Χρόνος
ψησίματος
45′
Συστατικά
Για τη ζύμη
• 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
• 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
• 1/3 κουτάλι γλυκού τζίντζερ
• 1/3 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
• 1/3 κουταλάκι γλυκού αλάτι
• 80ml ηλιέλαιο
• 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 100γρ. καστανή ζάχαρη
• 3 αυγά
• 120γρ. καρότα τριμμένα
• 20γρ. καρύδια τριμμένα
Για τη κρέμα
• 110γρ. τυρί Philadelphia
• 70γρ. ζάχαρη άχνη
• 30ml κρέμα γάλακτος
Μέθοδος εκτέλεσης
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά, εκτός από το καρότο και τα καρύδια και ανακατεύουμε .
- Τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ τα υγρά υλικά με την παρακάτω σειρά ηλιέλαιο, ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς.
- Παίρνουμε το μπολ με τα στέρεα υλικά και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τέλος βάζουμε το καρότο και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Το τοποθετούμε σε ένα σκεύος για κέικ που έχουμε λαδώσει και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Όσο ψήνουμε το κέικ, ετοιμάζουμε τη κρέμα . Αναμιγνύουμε πρώτα το τυρί Philadelphia με την άχνη και χτυπάτε με το μίξερ καλά. Μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάτε μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
- Αφήνουμε τη κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Με το που ψηθεί το κέικ , το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά αλείφουμε τη κρέμα με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι 80γρ
Θερμίδες: 276
Λιπαρά: 12,4γρ
Κορεσμένο Λίπος: 2,5γρ
Υδατάνθρακες : 36γρ
Σάκχαρα: 13,7γρ
Φυτικές ίνες: 0,8γρ
Πρωτεΐνη : 5,6γρ