
Μερίδες
φαγητού
16

Βαθμός
δυσκολίας
2★

Χρόνος
εκτέλεσης
35′-40′

Χρόνος
ψησίματος
15′
Συστατικά
• 500 γρ φακές
• 150 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκ.σκόρδο λιωμένο
• 500 γρ ντοματα φρεσκοτριμμένη
• 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο (ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα)
• 1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ ξύδι
• 2 αυγά
• 150 γρ φρυγανιά τριμμένη
Μέθοδος εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε τις φακές για 3-4 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε φακές, κρεμμύδια & σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό μέχρι να καλύψουμε τις φακές. Βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιουν τα υγρά, αλλά να μην είναι λιωμένες
- Βάζουμε σε μπολ κ αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε 16 μεγάλα μπιφτέκια.
- Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180°C.
Διατροφική αξία
Θερμίδες: 143 kcal
Υδατάνθρακες: 24 γρ
Σάκχαρα: 0,5 γρ
Φυτικές ίνες: 3,8γρ
Λιπαρά: 1,4 γρ
Κορεσμένο λίπος: 0,2 γρ
Πρωτεΐνη: 9,6 γρ