Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
7′

Συστατικά

8 φύλλα από σπανάκι

Κρεμμυδάκι φρέσκο (10 γρ)

Μαϊντανός (10 γρ)

1 αυγό

2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου (ή άλλο αλεύρι επιλογής)

Μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

30 γρ καπνιστός σολομός

1 κ.σ. cottage ή άλλο κρεμώδες τυρί

Λίγο στυμμένο λεμόνι προαιρετικά

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Κόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Απλώνουμε εν συνεχεία το μίγμα με μια σπάτουλα ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το τηγάνι, και χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Με το που αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, ελέγχουμε εάν ξεκολλάει από τον πάτο, οπότε και γυρνάμε από την άλλη πλευρά, ψήνοντας για 1 λεπτό.
  3. Τοποθετούμε τη γέμιση στην άκρη της κρέπας προσθέτοντας λεμόνι, και την κλείνουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 319

Υδατάνθρακες: 7,9 γρ

Σάκχαρα: 1,6 γρ

Φυτικές ίνες: 3,3 γρ

Λιπαρά: 23,6 γρ

Κορεσμένο λίπος: 2,6 γρ

Πρωτεΐνη: 21,4 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Γρήγορο και εύκολο υπερπρωτεϊνικό σνακ μετά την προπόνηση αθλητών και αθλούμενων.
  • Με 3 διαφορετικές πηγές πρωτεΐνης (αυγό, σολομός, τυρί).
  • Εύκολη, χορταστική πρόταση για την εκδρομή.

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
5′

Χρόνος
ψησίματος
7′

Συστατικά

8 φύλλα από σπανάκι

Κρεμμυδάκι φρέσκο (10 γρ)

Μαϊντανός (10 γρ)

1 αυγό

2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου (ή άλλο αλεύρι επιλογής)

Μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

30 γρ καπνιστός σολομός

1 κ.σ. cottage ή άλλο κρεμώδες τυρί

Λίγο στυμμένο λεμόνι προαιρετικά

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Κόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Απλώνουμε εν συνεχεία το μίγμα με μια σπάτουλα ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το τηγάνι, και χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Με το που αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, ελέγχουμε εάν ξεκολλάει από τον πάτο, οπότε και γυρνάμε από την άλλη πλευρά, ψήνοντας για 1 λεπτό.
  3. Τοποθετούμε τη γέμιση στην άκρη της κρέπας προσθέτοντας λεμόνι, και την κλείνουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 319

Υδατάνθρακες: 7,9 γρ

Σάκχαρα: 1,6 γρ

Φυτικές ίνες: 3,3 γρ

Λιπαρά: 23,6 γρ

Κορεσμένο λίπος: 2,6 γρ

Πρωτεΐνη: 21,4 γρ

Σχόλιο διαιτολόγου

  • Γρήγορο και εύκολο υπερπρωτεϊνικό σνακ μετά την προπόνηση αθλητών και αθλούμενων.
  • Με 3 διαφορετικές πηγές πρωτεΐνης (αυγό, σολομός, τυρί).
  • Εύκολη, χορταστική πρόταση για την εκδρομή.

Παρόμοιες Συνταγές