Μερίδες
φαγητού
12

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
30’

Συστατικά

1 κιλό βρασμένο φιλέτο κοτόπουλο μπούτι ή/και στήθος, δίχως κόκκαλα, κομμένο σε κύβους

3 μεγάλα κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους

1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 φλυτζάνι μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

1 φλυτζάνι πεκάν ή αμύγδαλα ή κάσιους

300 γρ γιαούρτι 2% 

2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon

1 κ.γλυκού σκόρδο, σε σκόνη ή ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού λευκό ξύδι 

1/2 κ.γ. αλάτι

μαύρο πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε τα πεκάν και σιγοψήστε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μοσχοβολήσουν και να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Μεταφέρετέ τα σε ξύλο κοπής, αφήστε να κρυώσουν λίγο και χοντροκόψτε τα.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τα φρυγανισμένα πεκάν, το κοτόπουλο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε απαλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά, χωρίς να θρυμματιστεί τελείως το κοτόπουλο.
  5. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να κρυώσει αρκετά και να δέσουν καλά τα υλικά.
  6. Σερβίρετε την κοτοσαλάτα ως κυρίως γεύμα μαζί με χόρτα, κινόα ή καστανό ρύζι. Εναλλακτικά, προσθέστε λίγο από το μείγμα σε μια αραβική πίτα ολικής αλέσεως, μαζί με φύλλα μαρουλιού και ράβδους από καρότο και αγγουράκι, για να έχετε ένα ισορροπημένο εύκολο γεύμα εν κινήσει (on the go) ή τις δύσκολες εργασιακές μέρες.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 192 Kcal

Υδατάνθρακες:  2,1 γρ

Σάκχαρα:  1,2 γρ

Φυτικές ίνες: 0,8 γρ

Λιπαρά: 7,1 γρ

Κορεσμένο λίπος: 1,2 γρ

Πρωτεΐνη: 28,9 γρ

Μερίδες
φαγητού
12

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
30′

Συστατικά

1 κιλό βρασμένο φιλέτο κοτόπουλο μπούτι ή/και στήθος, δίχως κόκκαλα, κομμένο σε κύβους

3 μεγάλα κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους

1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 φλυτζάνι μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

1 φλυτζάνι πεκάν ή αμύγδαλα ή κάσιους

300 γρ γιαούρτι 2% 

2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon

1 κ.γλυκού σκόρδο, σε σκόνη ή ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού λευκό ξύδι 

1/2 κ.γ. αλάτι

μαύρο πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε τα πεκάν και σιγοψήστε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μοσχοβολήσουν και να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Μεταφέρετέ τα σε ξύλο κοπής, αφήστε να κρυώσουν λίγο και χοντροκόψτε τα.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τα φρυγανισμένα πεκάν, το κοτόπουλο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε απαλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά, χωρίς να θρυμματιστεί τελείως το κοτόπουλο.
  5. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να κρυώσει αρκετά και να δέσουν καλά τα υλικά.
  6. Σερβίρετε την κοτοσαλάτα ως κυρίως γεύμα μαζί με χόρτα, κινόα ή καστανό ρύζι. Εναλλακτικά, προσθέστε λίγο από το μείγμα σε μια αραβική πίτα ολικής αλέσεως, μαζί με φύλλα μαρουλιού και ράβδους από καρότο και αγγουράκι, για να έχετε ένα ισορροπημένο εύκολο γεύμα εν κινήσει (on the go) ή τις δύσκολες εργασιακές μέρες.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 192 Kcal

Υδατάνθρακες:  2,1 γρ

Σάκχαρα:  1,2 γρ

Φυτικές ίνες: 0,8 γρ

Λιπαρά: 7,1 γρ

Κορεσμένο λίπος: 1,2 γρ

Πρωτεΐνη: 28,9 γρ