Μερίδες
φαγητού
12

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20-30’

Συστατικά

  • 1.300 γρ κιμάς γαλοπούλας

  • 2 αυγά

  • 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (μικρά κυβάκια ή αλεσμένη στο multi)

  • 1/2 φλ. γάλα 1,5%

  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι

  • 2-4 σκελίδες σκόρδο ή 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

  • 2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε το ψωμί στην άκρη μέχρι να απορροφήσει το γάλα. Το στύβουμε εν συνεχεία με το χέρι και θρυμματίζοντάς το σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
  4. Με αυτό το μείγμα του κιμά, πλάθουμε 9-10 μπιφτέκια.
  5. Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου για 30 λεπτά ή έως ότου ψηθούν καλά, γυρνώντας τα 2-3 φορές από την κάθε πλευρά.
  6. Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, είναι έτοιμα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα (1 μπιφτέκι 150γρ)

Θερμίδες: 322 kcal

Υδατάνθρακες: 4 γρ

Σάκχαρα: 1,6 γρ

Φυτικές ίνες: 0,7 γρ

Λιπαρά: 20,6 γρ

Κορεσμένο λίπος: 6 γρ

Πρωτεΐνη: 32 γρ

 

Σχόλιο διαιτολόγου

Παρόμοιες Συνταγές

Μερίδες
φαγητού
12

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20-30′

Συστατικά

  • 1.300 γρ κιμάς γαλοπούλας

  • 2 αυγά

  • 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (μικρά κυβάκια ή αλεσμένη στο multi)

  • 1/2 φλ. γάλα 1,5%

  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι

  • 2-4 σκελίδες σκόρδο ή 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

  • 2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε το ψωμί στην άκρη μέχρι να απορροφήσει το γάλα. Το στύβουμε εν συνεχεία με το χέρι και θρυμματίζοντάς το σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
  4. Με αυτό το μείγμα του κιμά, πλάθουμε 9-10 μπιφτέκια.
  5. Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου για 30 λεπτά ή έως ότου ψηθούν καλά, γυρνώντας τα 2-3 φορές από την κάθε πλευρά.
  6. Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, είναι έτοιμα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα (1 μπιφτέκι 150γρ)

Θερμίδες: 322 kcal

Υδατάνθρακες: 4 γρ

Σάκχαρα: 1,6 γρ

Φυτικές ίνες: 0,7 γρ

Λιπαρά: 20,6 γρ

Κορεσμένο λίπος: 6 γρ

Πρωτεΐνη: 32 γρ

 

Σχόλιο διαιτολόγου

Παρόμοιες Συνταγές