Μερίδες
φαγητού
12
Βαθμός
δυσκολίας
1★
Χρόνος
εκτέλεσης
5′
Χρόνος
ψησίματος
30′
Συστατικά
• 135 γρ αλεύρι
• 2 αυγά
• 100γρ γιαούρτι, ελαφρύ
• 50ml γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό ελαφρύ
• 30γρ γραβιέρα τριμμένη
• 40γρ μανούρι
• 2 κ.γ. πάστα ελιάς
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με μανούρι, ελιά και γραβιέρα
Μέθοδος εκτέλεσης
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μανούρι, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Λαδώνουμε μια θήκη για 12 μάφιν και τοποθετούμε ένα μέρος του μίγματος στις θήκες, μέχρι το ήμισυ αυτών.
- Προσθέτουμε το μανούρι σε μικρά κομμάτια από πάνω και σκεπάζουμε τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (ψωμάκι)
Θερμίδες : 92
Υδατάνθρακες: 8,9 γρ
Σάκχαρα: 0,4 γρ
Φυτικές ίνες: 0,1 γρ
Λιπαρά: 4,5 γρ
Κορεσμένο λίπος: 1,3 γρ
Πρωτεΐνη: 4,3 γρ
Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με μανούρι, ελιά και γραβιέρα
Σχόλιο διαιτολόγου
-
Εύκολο θρεπτικό και χορταστικό σνακ για το σχολικό ταπεράκι ή την εκδρομή.
-
Μπορεί να συνδυαστεί με φρούτο.